22% vil holde én ukentlig kjøttfri dag i 2019. Det viser ihvertfall Facebook-pollen vår, som 384 har svart på. Og ifølge undersøkelser tyder det også på at antallet av vegetarer i Norge boomer. Bare i løpet av de siste par årene, så har antallet av nordmenn som lever helt vegetarisk nesten blitt fordoblet. Crazy, ikke sant?  😮

For dem av oss som elsker kjøtt mer enn livet selv, så kan kanskje det å være veggis virke komplett uforståelig. Og let’s face it, DET kan det komme mange uheldige situasjoner og diskusjoner ut av. Men det kan altså unngås…

Slipp for pinlige øyeblikk med din nye kollega, som er vegetar eller din Tinder-date som utelukkende spiser plantebasert kost, ved å lese våre 10 bud på hva du IKKE skal spørre en vegetar om her ⬇️

 1. Har du overhodet smakt kjøtt? Forventet svar: Selvfølgelig har jeg det din gjøk. Jeg er vegetar, ikke født under en stein.
 2. Du spiser fisk, ikke sant? Forventet svar: Er fisk en plante eller en grønnsak? I think not…
 3. Vesken din er jo skinn, eller? Forventet svar: Ja, men jeg har så heller ingen planer om å spise den…
 4. Hvad spiser du så? Forventet svar: ALT annet enn kjøtt. Sykt, ikke sant?
 5. Bliver man tynn av det da? Forventet svar: Det er ikke en slankekur, hvis det er det, du spør om? I så fall har jeg vært på diett i årevis.
 6. Hvordan kan du overleve uten kjøtt? Jeg ville dø! Forventet svar: Så er det godt at det er meg og ikke deg som er vegetar…
 7. Hvad gjør du så, når du blir invitert på middag? Forventet svar: Så sier jeg pent ja takk.
 8. Hater du meg fordi jeg spiser kjøtt? Forventet svar: Nei! Jeg hater kun de dumme spørsmålene dine.
 9. Hvis du hadde valget mellom å sulte ihjel eller å spise en biff, hva ville du så gjøre? Forventet svar: Det tar jeg stilling til, den dagen det blir aktuelt…
 10. Er det ikke kjipt ikke å spise kjøtt? Forventet svar: Jo, mega kjipt! Jeg gråter hver dag🙄
 1. …og en extra
 1. Er det ikke vanskelig å finne takeaway som er vegetarisk? Riktig svar: Not really. Hos Just Eat har de fleste restaurantene vegetariske alternativer. Og hvis ikke, kan jeg jo bare skrive en anmodning om det til den restauranten, som jeg bestiller hos i kommentarfeltet i Just Eat-app’en.

#Dagens insider-tip: Som vegetar kan jeg klart anbefale indisk mad. De har mange vegetariske alternativer, og det smager sinnsykt godt. Og hvis man er flere som skal bestille samtidig, så er der både noe for kjøttelskeren, vegetaren og veganeren #BONUS 💯

Bestill din vegetar – eller kjøttmeny her