Fotball VM for dummies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du liker fotball, men du forstår ikke helt spillet enda du har sett flere kamper? Blir du flau eller kanskje ertet for at du ikke kan alle reglene til tross for at du har fått med deg flere EM og VM i mange år? Her er en enkel måte å late som du forstår fotball, uten å måtte lære deg alle spillereglene. Med et par triks og noen enkle fotballkunnskaper, vil du passe rett inn når vennegjengen samles for å se kampene og spise take away under VM!

Tips 1 

Det er best å starte denne prosessen med å velge deg ut ett landslag som deltar i VM (Det lønner seg å velge en av favorittene). Ved å begrense det ned til ett lag, kan du lære spesifikke detaljer om laget, noe som får deg til å virke mer kunnskapsrik og troverdig blant de fotballinteresserte vennene dine.

Tips 2

Lær deg spillernavn og draktnummer på de største stjernene på laget. Ved å kunne dette så øker du sannsynligheten for å kunne bidra og delta i samtalene under og etter kampen, uten at vennene dine skjønner at det hele er et skuespill.

Tips 3

Lær deg noen viktige fotballuttrykk. Disse kan virkelig komme til nytte i samtalene underveis i matchen. Lær deg ord som “offside”, “kontring”, “crosspasning” osv. Du trenger ikke å forstå hva dette betyr, det viktigste er at du kjenner ordene.

Tips 4

Si ting på en litt vag måte når du først åpner munnen. Du kan bruke spillernavnene og fotballuttrykkene du har lært, uten å måtte forstå helt hva som egentlig skjedde i spillet. Ved hjelp av fraser som “Det var en sinnsyyyyk kontring!”, Eller “Wow, for et spill Messi viste i dag!”, så gir du inntrykk av at du forstår deg på fotball, enda du vet det bare er små detaljer som du har pugget.

Tips 5

Still spørsmål ved å bruke de uttrykkene du har lært deg. Dette er en god måte å unngå og bli avslørt på. Still spørsmål som f.eks “Hva synes du om spillet til Spania i andre omgang?” Å stille spørsmål gir deg kontroll og hjelper deg å unngå å snakke om ting du ikke forstår.

Tips 6

Prøv å huske viktige hendelser som skjer underveis i kampen, gjør du det så har du en kjempefordel! Hvis du skulle være så uheldig å bli stilt et vanskelig spørsmål og du ikke har en sjanse til å svare på det, bare snu samtalen ved å snakke om en av de viktigste hendelsene i kampen. Sjansen er stor for at andre fans også ønsker å snakke om dette!

Tips 7

Lær av andre fans rundt deg og herme etter deres reaksjoner. Selv om du kanskje ikke forstår hva som skjer på banen, så gjør sannsynligvis menneskene rundt deg det. En av de enkleste måtene å late som om du forstår, er å gjøre det samme som menneskene rundt deg gjør. Hvis de roper med sint stemme, gjør det samme. Nøkkelen her er å heie og skrike enda høyere enn vennene dine. Overdriv også alle bevegelser, dette gir inntrykk av at det som skjedde i stor grad påvirket deg. Dette gjør at folk rundt deg tror at du følger med og at du vet nøyaktig hva som skjer.