Just Eat startet i Danmark i 2001 og har etablert seg i tilsammen 16 land spredt over hele verden. Ti av landene har vært med i en omfattende undersøkelse der vi blant annet har sammenlignet take away matvaner i de respektive landene.

Det mest kjøttetende landet er Norge!

Funnene fra undersøkelsen finner du under, og her ser du bl a. hvilke pizzavarianter som er mest populære i de ulike landene. Mest bemerkelsesverdig er det faktum at det mest kjøttetende landet er Norge, hvor samtlige pizzaer på topp 5 listen har kjøtt som topping. Mens for eksempel Margherita pizza  med tomat og ost er blant de mest populære pizzavariantene i mange av de andre europeiske landene.

Våre naboer svikter ikke sitt eget tradisjonelle kjøkken!

Undersøkelsen viser også hvilke kjøkkentyper befolkningen i de ti landene bestiller på nett. I de fleste landene rangerer italiensk mat på toppen av listen, noe som ikke er veldig overraskende da pizza i mange år har vært populær take away mat.

Men i Danmark er vi litt overrasket over hvor høyt opp på listen dansk mat har plassert seg. Bare Italia og Spania er mer begeistret for sitt eget tradisjonelle kjøkken enn det danskene er. Dette skyldes i all hovedsak at mange bestiller hakkebøff eller dansk indrefilet som take away, dessuten har høye danske smørbrød blitt mer og mer populært og vi ser en klar trend i at danskene ønsker dansk mat levert som lunsj. Og her er smørbrødene populære!

Se alle resultatene i illustrasjonen nedenfor!

Du er velkommen til å bruke grafikken på din egen hjemmeside.

Ta kontakt på mail: info@just-eat.no hvis du trenger mer informasjon om undersøkelsen.