Bestill Sushi i Bekkestua med levering eller take away

Hva med sushi i dag? Små fristende japanske munnfuller levert rett på døra hjem til deg på Bekkestua ville vel ikke være å forakte? Sushi har også kommet til Bekkestua, og den har kommet for å bli.

Maki og nigiri har i høy grad erstattet pølse med lompe og hamburgere. Det skal vel kroppene være glade for. Denne dreiningen av kostholdet i sunnere retning vil for mange av oss føre til flere gode leveår. Forskere på mat og helse har lenge pekt på havet som en kilde til bedre matvaner. Det er ikke det at vi i fiskerinasjonen Norge ikke spiste fisk eller annen sjømat før sushien kom. Tvert imot. Mange familier hadde strenge regler om fisk til middag en eller to ganger i uka. Vi spiste også gjerne reker med loff og majones til festlige anledninger.

Nordmenn spiser sushi

Vi kan gjerne spise enda mer. Sushi blir jo et helt annet måltid enn kokt tosk, stekt ørret eller fiskekaker. Vi var litt skeptiske i begynnelsen. Sushien fikk ikke like raskt innpass på det norske markedet som pizza eller indisk mat. De fargerike anretningene minnet mer om søtsaker hos konditoren enn om fisk. Og den var attpå til rå! Det var det mange som vegret seg mot.

Den første sushirestauranten i Norge på 1980-tallet fikk gode anmeldelser i avisene selv om det ble kommentert at klientellet for en stor del besto av skipsredere og tidligere ambassadefolk. Først på slutten 1990-tallet begynte «alle» å spise sushi. Husker du første gangen du smakte det? I dag konsumerer vi sushi for 790 millioner kroner i året.

All sushi serveres heller ikke rå. Den kan både kokes og friteres før den serveres. Men bitene med rå fisk er faktisk blitt populære. Ettersom sushikokkene er svært nøye på råvarene og sørger for riktig oppbevaring, er det de beste varene som til slutt når ut til kunden. Det norske mattilsynet som kontrollinstans gjør dessuten en fremragende innsats.

Sushi med norsk laks

Litt morsomt for oss nordmenn er det at den norske laksen har gjort det så godt som sushimat. Den ble introdusert for tretti år siden i Japan, og nå eksporterer vi sushiføde til hele verden. Noe som gjør den så godt egnet, er dens renhet. Den kan spises rå uten å ha vært dypfryst på forhånd. Men det er selvfølgelig smaken som gjør susen. Den lyserøde fargen gir i tillegg sushikokken kreative muligheter i anretningen.

Har du lyst på laks, bestiller du for eksempel nigiri med laks. Det er et stykke fisk som hviler på en seng av ris. Laks i større skiver serveres som sashimi. Denne kompletteres ofte med en lett salat. Syltet ingefær og wasabi følger med som ytterligere smakskomponenter.

Men sushi er så mye mer enn laks. På Bekkestua kan du bestille sushi med scampi, crabsticks, tunfisk, kveite, blekksprut og mer til. Og skal du ikke ha sushi akkurat i dag, kan du sjekke ut restauranter som leverer pizza eller indisk mat på Just Eat appen.

Sushi Take away Bekkestua

Sushi andre steder