Sushi i Bergen som take away eller levering

Sushi er mat fra havet. Bergen ligger ved havet. Det er derfor ikke så merkelig at bergenserne har omfavnet denne i utgangspunktet fremmede matkulturen.

Det bergenske spisebordet bør dekkes til med sushi i det minste et par ganger i uka, synes du ikke? Det er mulig å lage det til selv etter litt studier, men det tar tid man vanligvis ikke har i en travel hverdag. Det er imidlertid en velsignelse at du kan bestille sushi fra de beste restaurantene i Bergen med utkjøring hjem til deg. Har du ikke lastet ned Just Eat appen fra før, er tiden inne. Søk opp sushi, Bergen og take away nå.

Hvordan spise sushi?

Vi er kanskje ikke verdensmestere med spisepinnene all sammen, men med entusiasme og matglede har vi blitt ganske flinke. Selv om den utpregede bergenske beskjedenheten fritar oss for å skryte av det. Eller husker du den første gangen, da du forsøkte å gripe en pinne i hver hånd? Du hadde kanskje med en veileder som hadde studert kunsten. Men vi behøver ikke dele ut stilkarakter så lenge maten kommer fram dit den skal. Og det er lov å hjelpe med fingrene.

Sushi har den karakteristiske egenskapen, at samtidig som den fungerer som et lett hverdagsmåltid, er den også festmat. Den kan benyttes til spesielle anledninger fordi den skiller seg så bastant fra hverdagsmaten; brødskiver, kjøttkaker og poteter, eller taco for den saks skyld. Dertil kommer den fargerike anretningen. Vi vil ikke nøle med å si at du finner verdens beste sushi i Bergen og du får den med levering på døra.

Sushi til festlige anledninger

La oss si du tilsynelatende har glemt en viktig merkedag du deler sammen med din kjære. Den hjemlige atmosfæren preges av en slags skuffet taushet. Da ringer det på døra og inn kommer sushi i alle regnbuens farger. Den hvite duken trylles fram. Asjetter, servietter og spisepinner dukker opp fra ingensteds. Og se om det ikke er en flaske med noe kaldt i kjøleskapet? Min venn, du er herved kåret til årets bergenser. Hadde Bergen vært et monarki vil du sporenstreks bli utnevnt til regent.

Eller det er en lørdag hvor Brann spiller bortekamp. Gjengen er samlet i tv-stua hos deg for å gi sin støtte. Det er fem minuttet til kampen begynner. Noen ser seg urolig rundt etter det vanlige snackset. De vet ikke at du har gjort en spesiell vri. Det er da det ringer på døra. Du sender en av kumpanene ut for å se hvem det er, da du er opptatt med noe annet. Forestill deg uttrykkene og reaksjonene når han kommer inn med fem-seks brett sushi som han setter på bordet. Det kan kanskje sammenliknes med lyden av Brann som scorer. Det vil bli en minneverdig dag, den dagen du initierte sushi som fotballkos.

Men vi kan ikke spise sushi hver dag, selv ikke i Bergen. Det er andre orientalske nytelser som thaimat og indisk mat . Disse tilbyr også take away.

Sushi Take away Bergen

Sushi andre steder