Take-away indisk mat India har gitt oss mahatma Gandhi og de har delt sitt fortreffelige kjøkken av eksotisk mat med oss. Indisk mat er et begrep og du får den ved levering på døra. Bestill indisk mat i dag Finnes det i det hele tatt noe lifligere enn duften av nylaget indisk mat? Selv om den opprinnelig ble laget av og for mennesker med så forskjellig kultur og beboende under helt andre klimatiske forhold, passer den hånd i hanske med nordmannens gastronomiske behov. Vi føler oss hjemme når vi en iskald vinterdag går inn i en indisk restaurant og blir møtt av denne deilige lukten akkompagnert med smektende bollywood-musikk. Men du behøver egentlig ikke gå ut når det er så kaldt. Indisk mat kan du bestille på take away fra et stort utvalg av restauranter. Du kan også laste ned noen bollywood-filmer til tv-apparatet hvis du mener det hører med. Selv om du elsker indisk mat, er det ikke sikkert du forstår hele menyen og hva som er forskjellen mellom rettene. Husker du forresten hva du spiste sist? Her følger en liten oversikt over noen av de ordene du støter på i de mange menyene i vår oversikt over indisk take away- restauranter i Norge. De mange smakene i mat fra India Først må du vite hvor sterk du vil ha maten. Det er i fem styrkegrader, og det begynner med mild. Deretter følger medium, madras, vindaloo og tendaloo. Den siste er så sterk at de fleste indiske restaurantene i Norge ikke fører den. Når det står masala, viser det til selve krydderblandingen som brukes i en del kjøttretter. Den inneholder blant annet chili, spisskummen og korianderfrø. Med andre ord er den forholdsvis sterk. Tikka masala er kyllingbiter badet i dette krydderet. Tandoori betyr at maten er ovnstilberedt. Tandoor er en klassisk indisk ovn som varmes opp med trekull og sørger for rask gjennomstekning av kjøttet. Den kan også brukes til å bake nanbrød. Er korma med i bildet, betyr det en søt smak av kokosmelk. Chutney er en saus som er så søt at nordmenn ofte omtaler det som syltetøy. Chutney består av frukt, eddik, sukker og diverse krydder. Det brukes gjerne til å nøytralisere den sterke smaken som setter seg i ganen. Mango chutney er en av de mest brukte variantene. Intet indisk måltid er komplett uten nanbrød. Det er det runde, flate brødet som blant annet er så praktisk til å sope opp restene av den gode sausen på tallerkenene. Nan kommer i mange variasjoner. Det er ikke bare med og uten hvitløk. Peshwai nan er for eksempel med rosiner og cashewnøtter. Forsøk en ny variant neste gang du bestiller! De fleste variantene av disse smakene serveres både med kjøtt, kylling og i vegetarretter. Det er som regel et godt utvalg av vegetarmat i menyene. Er valget av dagens middag klart? Blir dagens take away indisk, eller vil du ogå søke blant våre restauranter med thaimat eller kinamat før du bestemmer deg?
Les mer »

Hvilken mat liker du?

Indisk Mat i din by