Sulten på sushi i Lillestrøm

Har du lyst på sushi i dag? Et delikat fat med dine favorittbiter? Det kan bestilles enkelt og greit på take away på denne siden eller med Just Eat appen. Den kan lasts ned fra Apple App Store eller Google play.

Etter en lang dag på jobben med mye ekstraarbeid, er det ikke fristende å begi seg ut på en runde med matlaging og oppvask. Slå deg heller ned i sofaen og se nyhetene, mens du venter på at sushien kommer på døra. Sushi er forresten god tv-kos, så det er ingen grunn til å slå den av. Du har fortjent dette. Er du fra Lillestrøm setter du pris på lokal sushi.

Sushi med norsk laks

Hva er forresten din favorittbit? Nesten all sjømat passer i en sushitallerken. De meste brukte i Norge er smørfisk, scampi, krabbe, tunfisk og laks. Laksen er selvfølgelig norsk Visste du at norsk laks har gjort stor suksess i sushiens hjemland Japan? Der går den under betegnelsen nama salmon. Det betyr «det som ingen har gjort noe med». Det er en hedersbetegnelse på en råvare.

Annen fisk fryses ned et døgn før den benyttes til rå sushi. Men den norske oppdrettslaksen som er fri for parasitter legges rett på risen. Japan har beriket oss med sin mattradisjon, men vi har gjort gjengjeld og gitt dem tilgang på norsk laks. I fjor kjøpte de for 1,7 milliarder kroner. Tenk på det mens du spiser.

Så i hvilke sushibiter kan det dukke opp norsk laks? De aller fleste. Du kan bare finlese menyene i just-eat appen. Laksebiter dukker for eksempel ofte opp på en seng av ris. Det kalles nigiri sushi. En annen mulighet er sashimi. Her kommer laksen i litt større skiver sammen med en salat, dressing og selvfølgelig ris.

Bruk pinnene når du spiser sushi

Men du er selvsagt ikke forpliktet til å kjøre laksetema hver gang du spiser sushi selv om du er norsk. Noe at det tiltrekkende med japansk sjømat er jo variasjonen. Prøv gjerne en ny bit og utvid ditt sushi-repertoar. Da utfordrer du smakssansene og hjernen. Begge setter pris på nye erfaringer.

La bestikket ligge i skuffene og finn fram spisepinnene. Det er også lov å bruke fingrene. Men det er ingen stor kunst å lære seg grepet som skal til for å fange en makirull, løfte den opp og la den forsvinne inn i munnen. Det er en del av prosessen ved å spise langsomt. Vanlig hurtigmat blir jo spist på motsatt vis og som navnet tilsier, det vil si alt for hurtig. En uvane i vår hektiske hverdag er å hive seg i maten. Med de små sushibitene og det tilhørende spiseritualet tvinges du til å senke tempoet. Det vil både fordøyelsen din og blodtrykket ditt være takknemlige for. Så ta deg tid til å bruke pinnene. Ikke juks med kniv og gaffel.

Vi lager god sushi i Lillestrøm. Annen saktmodig hurtigmat som kan bestilles for take away er tapas eller kinamat. Du finner dem på appen.

Sushi Take away Lillestrøm

Sushi andre steder