Bestill meksikansk mat som take away eller med levering Alle elsker meksikansk mat. Ikke bare du. Betrakt deg som medlem av en stor menighet som dyrker maislefse, guacamole og mer enn noe annet, sterk salsa som det ypperste i moderne mattradisjon. Den er moderne, men har dype røtter. Tortilla-lefsene, basert på hvete eller mais, og chilifruktene var bestandeler i indianernes kjøkken på det tidspunktet europeerne oppdaget det amerikanske kontinentet. En avlegger av det meksikanske kjøkken kalles tex-mex. Noen sier at det ikke kan være original meksikansk mat. De tar feil. Dens base ble utviklet mens Texas fremdeles var en del av Mexico, altså fram til 1836. Noen retter har imidlertid kommet til etter dette, som tacoskjellene og nachos. Nachos ble, etter hva historien forteller, skapt av kokken Ignacio (kallenavn Nacho) i 1946. På samme måten som så mange andre klassiske matretter ble den til ved at han skrapte sammen noen rester fra foregående dags meny. Bestill meksikansk mat på døra Vet du hva som er det aller beste med meksikansk mat? Det er at du ikke behøver reise helt til Mexico for å spise den. Du kan når som helst bestille en meksikansk delikatesse med take away fra din nærmeste leverandør av mat med piff. Det er ideelt for deg som liker god og sterk mat, men ikke er glad i vaske opp. Du har fortjent meksikansk mat i dag. Hva med å arrangere en meksikansk aften? Det er ikke mye som skal til. Begynn med å laste ned noen mariachi-låter på spotify. Noen mener det ikke er stor musikk, men kjenn på rytmen! Tren inn et par dansetrinn og lær et par spanske gloser som «caramba», «viva Mexico» og «tengo hambre» (jeg er sulten). Det er helt overflødig, eller rent sagt utilbørlig, å tilbringe hele dagen på kjøkkenet i forkant. Meningen er å ha det gøy. Maten blir selvfølgelig brakt på døra. Sørg for et rikt utvalg, også med rene grønnsaksretter for de som ønsker det. Olè! Hva slags mat liker du? Tacos er det selvfølgelige valget. Tacofredag er bitt et begrep som språkrådet hvert øyeblikk må akseptere som nyord i det norske språket. En fredagskveld uten tacos kan umulig bli en riktig fredag. Det er ikke lov å slå på tv-en før du har et sprøtt maisskjell, fylt med krydret kjøttdeig eller kylling, med rømme, guacamole og hot saus, i hånden. Maisskjellet brukes for øvrig ikke i dagens Mexico, hvor fyllet legges i en tortillalefse. En burrito er også en tortillalefse med mye godt. Det som karaktiserer den er bretten som minner om et eseløre. Riktig utført gjør den at burritoen kan holdes i hånden og spises som pølse i brød. Er du glad i ost er valget quesadillas eller enchiladas. Det første er to tortillalefeser dandert som et ostesmørbrød, det andre er en ferdig rullet tortilla med saus og ostedryss oppå. Begge kan ha fyll med ulike typer kjøtt, bønner og grønnsaker. Glem heller ikke Ignacio. Nachos er perfekt delemat. Ta et av de sprø maisflakene i hånden og vipp det elegant under kjøttet og snei en dash guacamole eller tomatsaus på veien opp mot munnen. Just Eat har i tillegg til meksikansk mat et bredt utvalg av restauranter som leverer indisk mat og thaimat.
Les mer »

Hvilken mat liker du?

Meksikansk Mat i din by