Tapas i Oslo som take away eller med levering

Skjem deg bor med noen spanske smaksbomber på en hverdag. Alle elsker vi tapas, fra Malaga i sør til Hammerfest i nord, fra Frogner i vest til Holmlia i øst. Du kan bestille tapas over hele Oslo her på Just Eat. Eller last ned Just Eat appen og send bestillingen från mobilen nu.

Hva er det som gjør at tapas har blitt så populært i kalde Oslo? Det er kanskje litt feriefølelsen. Vi liker å bestille tapas når vi reiser i Spania. Langt borte fra hverdagens mas, daglige bekymringer og kaldt vær sitter vi ved bordet og fortærer de små godbitene.

Tapas med tusen smaker

Men det viktigste er jo de fantastiske smaksopplevelsene. Disse munnfullene smaker like godt i en hybel på Sogn studentby, en leilighet på Kalbakken og i et herskapshus på Holmenkollen. Vi har ingen statistikk, men mye tyder på at det nytes tapas i hele Oslo.

Det geniale med tapas er jo variasjonen. Tenk på alle de forskjellige rettene. Et tapas-måltid overgår selv kinder-egget med mange ting på en gang. Ost, skinke, pølse, tortilla, brød og all mulig sjømat kan settes på tapas-bordet.

Historien om tapasens opprinnelse er velkjent. Den dreier seg om spiseplikt. Myndighetene syntes at spanjolene var litt for drikkfeldige. Derfor satte de fram krav om at det ikke kunne skjenkes øl eller vin uten at man samtidig bestilte noe å spise. Derav kom skikken med å sette fram en liten munnfull sammen med det første glasset. De små snacksene slo til de grader an, og det ble en konkurranse vertshuseierne imellom å lage den beste tapasen. I innlandet var det gjerne oster, skinke eller pølse, mens man ved kysten satte fram godbiter fra havet.

Som en digresjon kan vi nevne at vi har eksperimentert med spiseplikt i Norge også. Men vi oppfant aldri tapas av den grunn. Her nøyde vi oss med å sette fram en skål potetgull eller popcorn. Spiseplikten er borte, men du kan bestille tapas i Oslo med take away med eller uten drikke.

Noen tapas-favoritter

Hva er din favoritt ved tapas-bordet? Er det skiver av den tradisjonelle serrano-skinka? Serrano betyr fjell og disse grisene skinkene kommer fra, ble i begynnelsen avlet fram i Spanias høyland. Den utmerker seg ved å være spesielt mør og saltinnholdet regnes for å være lavere enn i norske spekeskinker. Grisene fôres med korn og urter. Selve skinka skal modnes minst et år før den sendes ut til forbrukerne.

Av havets herligheter som kan serveres i tapas, kan vi nevne scampi. Sjøkreps som det egentlig heter på norsk. Noen sier at scampi er verdens beste skalldyrmat og kan spises som den er. Tapas-spesialistene har likevel klart å finne passende marinader bestående av for eksempel hvitløk, sweet chili saus eller karri.

Dette var bare et forslag til inspirasjon du velger selv din tapastallerken. Komponer din meny og bestill tapas med take away i Oslo i dag. Eller du kan alternativt søke indisk mat eller thaimat fra våre andre take away restauranter i Oslo.

Tapas Take away Oslo

Tapas andre steder