Sushi i Sandvika som take away eller levering

Det var en mørk og stormfull aften da sushien kom på døren… Men det kan også ha vært strålende sol. Sushi kan du spise i all slags vær så lenge den kommer hjem til deg. Liker du sushi og bor i Sandvika kan du bestille det som take away når du måtte ønske. Du har vel lastet ned just-eat appen til telefonen din?

Hva er din favorittbit? Maki, Nigiri eller gunkan? Og hvilken maki er den beste? Du har kanskje ikke så mye erfaring med sushi og lurer på hvor du skal begynne? Det er jo en første gang for alle. Den første biten er viktig for den videre nytelsen og for at du skal fortsette å spise sushi i Sandvika eller andre steder.

Sushi for nybegynnere

Du starter med makiruller. Det er runde skiver av sammenpresset ris hold på plass med tangblader. Sjømaten befinner seg i midten. Er du litt skeptisk kan du styre unna rå fisk og prøve california maki med crabsticks eller tempura maki med fritert scampi. Rå fisk kan du spise når du føler deg klar for det. Skivene med rå, norskprodusert laks fortjener en sjanse.

Det med spisepinner får du sikkert fort taket på. Det er ikke så nøye hvordan du holder dem i begynnelsen, så lenge du får tak i maten. Det er ikke forbudt, men noen ganger anbefalt, å hjelpe til med fingrene. Har du prestasjonsangst kan du søke opp noen instruksjonsvideoer på youtube og øve litt på forhånd.

Innholdet i de forskjellige sushibitene er angitt på menyene. Så du vet hva du får selv om anretningen virker litt fremmed. Men hva med de øvrige smakselementene? I et sushimåltid inngår det alltid eddik, ingefær, soyasaus og wasabi. Men det er ikke begrenset til det. Det kan hende restauranten din i Sandvika har flere sauser eller dipper til sushi på lager.

Sushismaker

Du har kanskje ikke tenkt på det, men riseddikken bidrar mye til den utpregede sushismaken. Den sørger for risens konsistens og aroma. Skivene med ingefær som ligger for seg selv er det meningen du skal spise mellom de ulike rettene. Da nullstiller du ganen for nye inntrykk.

Soyasausen ligger i en skål for seg og det er meningen du skal dyppe bitene i den før du spiser. En makirull løftes således med pinnene og får seg en dukkert i sausen. Du bestemmer hvor mye, men ofte holder det med en snev. Alt for mye tar jo futten av selve fisken. Med en nigiri, det er et stykke fisk som ligger på en seng av ris, gjør du det annerledes. Den er det mest hendig å bruke fingrene på. Og da dypper du kun fisken. Risen vil fort gå i oppløsning og ligge igjen i sausen.

Wasabien er en grønn kremet klump som alltid befinner seg på en sushitallerken. En vanlig begynnerfeil er å spise den i en munnfull. Du forstår fort hvorfor det er en feil. Wasabien er basert på pepperot og er for de som ønsker en ekstra piff på maten.

God appetitt. Hvis du ikke vil spise sushi fra Sandvika i dag, kan du jo sjekke ut pakistansk eller indisk mat.

Sushi Take away Sandvika

Sushi andre steder