Kinamat i Trondheim

Noen dager er slike at du bare må ha kinamat. I dag er det en slik dag. Kinamat kan du bestille i Trondheim med levering helt hjem til deg fra din favorittrestaurant.

Kinesisk mat har truffet den trønderske folkesjela. Litt fremmed var den i begynnelsen, men det gikk seg til. De gode suppene som serveres til forrett kan sammenliknes med trøndersk sodd. Hva annet er vårruller enn gode trønderske pannekaker? Derfra var ikke veien lang til å lære seg hovedrettenes enkle fortreffelighet. Myk og klebrig ris, kjøtt, kylling eller fisk med sursøt saus metter godt uten at du har spist usunt.

Tre retter og ingen oppvask

Er du klar for kinamat fra Trondheim i kveld? Hva med en skikkelig kinesisk koseaften med tre retter? Levert hjem og uten oppvask? Da søker du opp menyen til din foretrukne kinarestaurant.

Forretten står gjerne mellom en smakfull suppe eller sprø vårruller. Dette er mat som metter bitte, litte grann, men fremfor alt øker forventningene til hovedretten. La smakene hvile litt i ganen før du går videre.

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hovedretten dersom du ikke har klare preferanser fra før. Hvis du stiller spørsmålet om hva som er den beste kinamaten i diverse fora på Internett, vil du få hundre forskjellige svar. Tilbudet kan være forskjellig på ulike restauranter, og de kan også lage den samme retten under ulike navn. På menyen ser du nærmere beskrivelser av hva de enkelte rettene inneholder.

Vi kan ta for oss noen av hovedkomponentene i det kinesiske kjøkken, og hva som gjør maten spesiell. Først, og helt uunnværlig i måltidet, er selvfølgelig risen. Dampkokt kinesisk ris gir en fast og klebrig konsistens. Den er tross alt ment å kunne spises med pinner.

Kjøttet og grønnsakene serveres i små biter. Kjøttet er fritt for ben. Woking av kjøttet på høy varme er en vanlig tilberedningsmåte. Da blir kjøttet gjennomstekt, og grønnsakene bevarer sin næringsverdi. Fritering er også mye brukt. Av og til blir kjøttet frityrstekt før det legges i wokpanna.

De kinesiske smakene

Sausene er selvfølgelig et viktig kapittel. Den sursøte sausen kan brukes til nesten alle retter og er kanskje det vi først og fremst forbinder med kinamat. Men det kinesiske kjøkken inneholder også mange andre smakfulle sauser, noen riktig sterke. Fiskesaus, bønnesaus, sechuansaus og soyasaus er noen av dem.

Er du riktig glad i sterk mat, skal du skumme deg gjennom menyen til du ser ordet sechuan. Sechuankylling kommer ofte på topp i undersøkelser om nordmenns favoritter. Gi beskjed om ønsket sterkhetsgrad når du bestiller.

Hva har du lyst på til dessert? Frityrstekt banan er vel klassikeren. Denne lille søtlige fristelsen avrunder måltidet og du kan sette tilfreds i godstolen og synke maten etterpå. Intet er mer velkomment enn kinamat i Trondheim når den kommer med utkjøring hjem til deg. Sjekk også ut indiske restauranter og leverandører av sushi i Trondheim på Just Eat appen. Hvis du ikke har Just Eat appen på mobiltelefonen fra før, kan du laste den ned fra App Store eller Google Play.

Kinamat Take away Trondheim

Kinamat andre steder